Jana Mei Hrabovská

MORE ISSUES THAN VOGUE

Čtvrtek

26

Září 2013

Mercedes-Benz Prague Fashion Weekend 2013

Written by , Posted in Fashion

V uplynulém měsíci se konaly hned dvě významné módní události. O té první jste si mohli přečíst v mém předchozím příspěvku (link). V tomto bych se ráda zmínila o bezesporu významnější události, kterou byl Prague Fashion Weekend (18.9. – 22.9.).

Akce navázala na celosvětovou síť Mercedes-Benz Fashion Events. Praha tímto získala statut módní destinace a zařadila se tak mezi světové módní metropole, jako jsou New York, Miláno, Paříž a Londýn.

Akce se konala v Pařížské ulici, kde byly pro tuto příležitost postaveny speciální stany. V jednom z nich probíhaly módní přehlídky jako takové, druhý fungoval jako lounge s bary, beauty workshopy a prostorem pro fotografování.

IMG-20130922-00296

Vzhledem k tomu, že se mi nepodařilo sehnat vstupenky na sobotní Gala Fashion Night – přehlídku Jakuba Polanky, kde vystoupil i zahraniční host Jimmy Choo, jsem se účastnila alespoň nedělní závěrečné části, kde byla prezentována tvorba našich mladých talentovaných návrhářů. Měla jsem možnost vidět hned dvě přehlídky, a to návrháře Jiřího Kalfaře a Šárky Bosákové.

Přehlídka sympatického návrháře Jiřího Kalfaře mě jednoznačně nadchla. Jeho tvorba mě oslovila svojí funkčností, sexy liniemi a zvolenými materiály. Publikum během přehlídky několikrát modely ocenilo potleskem a celkově měla přehlídka šmrnc.

jiri_1

Oproti tomu na přehlídce Šárky Bosákové vládla komornější atmosféra už možná díky hudebního doprovodu violoncella. V její tvorbě převládaly modely z hedvábí a působily na mě někdy až moc snově.

sarka_1

Proto pokud bych si mohla vybrat, určitě bych raději zašla do butiku Jiřího Kalfaře díky jeho umění propojit eleganci a bohémský “šik” styl.

Více fotek k vidění ve fotogalerii.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

eight × = forty