Jana Mei Hrabovská

MORE ISSUES THAN VOGUE

Úterý

6

Leden 2015

TOP kosmetika roku 2014!

Written by , Posted in Beauty

A je to tady. Rok 2015 nadešel, a já jsem se rozhodla malinko zrekapitulovat ten loňský. Alespoň co se kosmetiky týče.

IMG_3201banner

Dermacol Elixir Make-Up

IMG_3206Když mě moje pleť poslouchá a nedělá si co chce, je tento make-up nejlepší volbou! Je tužší a vhodný i na mastnější pleť. Má SPF 15 a nejlépe se mi osvědčilo nanášení pomocí houbičky. Krásně pleť sjednotí a matuje. Pudru není potřeba takového množství, ale chce to trošičku praxe, než se jej naučíte dobře a rychle vpracovat do pleti.

(Na internetu jsem ho už nenašla – asi už se nevyrábí)

Korektor – Catrice camouflage cream a Collection Lasting perfection

IMG_3212Nemohla jsem se rozhodnout, a proto zmiňuji oba dva. Na korektor Collection v tubičce se můžete již brzo těšit v samostatném článku. Catrice jsem kupovala v Německu, protože odstín 010 Ivory je v ČR neustále vyprodaný. Krásně kryje, dobře se zapracuje do pleti a vydrží. Maličko mi zalézá pod očima do vrásek, ale na začervenání je bezva.

NYC Smooth Skinn Pressed Face Powder

IMG_3213Tento transparentní pudr z drogerie Rossman stojí kolem 60kč a já ho mohu jedině doporučit. Je velmi jemně namletý, dobře se nanáší, lehce práší a vydrží cca půl dne na pleti.

Defining Blush – CatriceIMG_3222

Tuto Catrice krásku jsem si zamilovala už v drogerii. Vlastním odstín Rose Royce 020. Mám pocit že musí sedět všem tónům pleti. Je příjemně pigmentovaná, dá se nanést v lehké vrstvě, nebo i trošku odvážněji. Stojí kolem 80kč a já se až po roce používání (v podstatě používám jen tuto) dostala na dno.IMG_3223

Maybelline Color Tattoo 24HR – 65 Pink Gold
IMG_3238

Vlastním tyto krémové oční stíny v šesti odstínech a nemohu si na ně stěžovat. Nanáším je syntetickým štětcem na oční víčko a někdy na ně nanesu i pudrové stíny, jindy je nechám jen tak. Drží celý den, nepotřebuji k nim bázi. Někdy je totiž samotné použiji jako bázi. Bronzové CT dávám ráda jako podklad pod zlaté stíny, apod. Musíte jedny mít! Musíte!

Paletky očních stínů Sleek – Vintage Romance a Garden Of Eden
IMG_3191Sleek paletky jsou moje oblíbené. Mají krásné balení, dobrou pigmentaci, lehce práší. Jejich stíny prostě mají něco do sebe a stojí pouze 280kč!

IMG_3192Nahoře: Garden Of Eden – zelená, zlatá a hnědá? To je zkrátka paráda!

Dole: Vintage Romance – s touto paletkou se líčím cca 3x do týdne, protože je perfektní.

Tužky na oči Essence – Long lastin a Gel waterproof

IMG_3219Tyto tužky jsou levné a dobře drží. Víc o nich není třeba říkat. Rozhodně doporučuji vyzkoušet gelové tužky! Mají parádní pigmentaci a drží jako přibité. Essence nemá zrovna obrovský výběr barev, ale i tak si každá z Vás vybere.

IMG_3221

Alverde gelové linky

IMG_3227

Koupila jsem je ve slevě a jsou skvělé. Po nanesení ihned zaschnou a z oka se nepohnou celý den.

Kleštičky na řasy Rossman
IMG_3230

Teprve letos jsem začala používat kleštičky na řasy. Viděla jsem mnoho způsobů používání – nakroutit řasy a začít pracovat na make-upu a až na závěr nanášet řasenku, apod. Já osobně řasy dělám až na úplný konec. Natočím řasy na jednom oku, nanesu řasenku a natáčím řasy na druhém oku. Rozdíl to moc neudělá, ale řasenka se mi na nakroucené řasy nanáší snadněji.

Rimmel Scandaleyes lycra flex Mascara

IMG_3207

Doporučovala ji Lucka z GetTheLouk, a já si ji oblíbila. Má obrovský kartáček a moje řasy krásně zahustí. S prodloužením to není až taková sláva, ale dokáži s ní vybudovat moc krásný look.

IMG_3208

Alverde gel na obočíIMG_3217

Hodně rychlá a snadná věcička. Gel obarví a zároveň zahustí Vaše obočí. Rozhodně doporučuji vyzkoušet. Prodává se v drogerii DM v blond a brunet verzi. Cena se pohybuje kolem 100kč.

Produkty na rty

IMG_3240

Barvu na rty ve “zkumavce” jsem objednala z Ebay. Stála mě 30kč a barva je skvělá! Prohledala jsem celý YouTube abych našla lip swatche těchto produktů a dle toho jsem se rozhodovala. Barva na rtech vydržela 3hodiny bez úprav a při jídlu a pití. Má matný finiš a já uvažuji o dokoupení jejích sestřiček. ColorDrama tužku jsem si koupila v Drážďanech, protože u nás ještě nebyly. Mluvila o ní Vivianadoesmakeup a já jsem si tento produkt zamilovala. Už mám další dva odstíny.

IMG_3241

Nivea a Labelo Lip ButterIMG_3233

Když se bavíme o rtech, nemohu zapomenout na LipButter od Německých značek. Vanilkové máslo jsem dostala k svátku od kamarádky a mám pocit, že rozjela moji závislost. Božsky voní (jako olej na vlasy Balea – viz níže) a rozhodně doporučuji jeden zkusit. Borůvkový voní jako smoothie a kupovala jsem ho v Drážďanech. Brousím si zuby na malinový a kokosový (v Německu jsem nesehnala).

Pinzeta Ebay

IMG_3235

Na Ebay jsem si koupila za 15kč pinzetu. Objednávala jsem si ji s make-upem od britského prodejce. Netuším čím to je, ale tato pinzeta je naprosto skvělá.

Nemastný odličovač očí Mary Kay

IMG_3247

Moc Vám teď o něm neřeknu, protože na tohoto miláčka mám připravenou podrobnou recenzi. Těšte se!

Laky na nehty – Dermacol a Miss Sporty

IMG_3229

Celé dlouhé léto jsem na nehtech nosila v podstatě jen tyto odstíny. Miss Sporty laky stojí 29kč, dobře drží, ve dvou vrstvách bezva kryjí a mají velikánský výběr barev. K opálené kůži je tento tyrkysáček parádní. Neonové laky mi darovala kamarádka k svátku (stejně jako lipbutter) a moc jsem si je oblíbila. Zelený neonový lak mě baví nejmíň. Růžový je krásný v zimě i v létě. A oranžový mám na nehtech právě teď. Bezva drží, jsou miniaturní a kryjí ve dvou vrstvách. Zásadně pod tyto neonky dávám matný bílý lak.

Sally Hansen Top CoatIMG_3234

Za 99kč je tohle věc, kterou potřebujete. Mluvila jsem o něm v článku “Jak na nehty” a věřte mi, že tohoto pomocníka musíte mít.

Saloos balzám na nehty

IMG_3239

Balzám s dýňovým olejem jsem našla v drogerii DM. Příjemně voní a krásně vyživuje nehty a jejich okolí. Podrobnější info jsem uvedla v článku “Jak na nehty“.

Tangle Teezer

IMG_3242

Kamarádka mi k narozeninám věnovala cestovní verzi tohoto krasavce. Změnil mi život (ne doslova, ale víte co :)). Necuchá vlasy, krásně rozčeše i mokrou hřívu. Má krásný design, vyrábí se cestovní verze a je omyvatelný. Co víc si přát. Musela jsem si koupit i klasickou verzi (tuto modro-růžovou), a je ještě lepší než ta cestovní.

IMG_3243

Balea – olej do vlasů

IMG_3249

Ta vůně! Panebože ta vůně! Netuším jestli to něco dělá, ale nanesu tři kapky do konečků vlasů a celý den mi vlasy voní jako vanilka a kokos. Očmuchejte tuto krásku v drogerii. Olej není drahý a myslím, že stojí za zkoušku.

Parfém a deodorant
IMG_3245O deodorantu Rexona (i Dove) jsem napsala samostatný článek, tak se můžete těšit. Je ale naprosto skvělý a za tu cenu určitě stojí. Co se týká parfému, už 4 roky zbožňuji tento od Jessica Simpson. Jessica vydala několik verzí, ale já si zamilovala Fancy. Je sladká a dost těžká. Dostávám na ni ale jen a jen chválu. Flakónek se mi extrémně nelíbí, ale vůně si mě získala.

A jaké jsou Vaše oblíbené produkty za celý rok? Podělte se v komentářích!

Markét (Instagram)

P.S: Tento článek není sponzorován.

 

3 Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

÷ one = three