Jana Mei Hrabovská

MORE ISSUES THAN VOGUE

Úterý

20

Leden 2015

Základ správné péče o pleť

Written by , Posted in Beauty

Na blog putovala prosba o článek věnující se péči o pleť. Ačkoliv se moje příspěvky věnují spíše dekorativní kosmetice, jsem toho názoru, že musíte mít krásnou a čistou paletu než na ni začnete malovat obraz. To samé platí o pleti. Washh

(Zdroj: google.com)

Pro co nejlepší a nejefektnější výsledek používejte výrobky jedné značky a nejlépe z jedné řady. Takové produkty na sebe totiž vzájemně navazují.

TIP: Než vůbec začnete nakupovat pečující kosmetiku, zjistěte si jaký máte typ pleti. To je základní znalost a pokud na suchou pleť budete používat přípravky na mastnou pleť, zbytečně si ubližujete a  pleť vysušujete. Pokud si sama nejste jistá, nechte si poradit Vaší kosmetičkou nebo kosmetickou poradkyní.

Ranní péče o pleť

Vyčistěte pleť – I v noci se na obličeji usazují různé nečistoty, prach. Dle Vašeho typu pleti (mastná/suchá/citlivá, apod.) použijte čistící krém, gel, pěnu. Cokoliv, co Vám vyhovuje. Osobně doporučuji přípravky, které fungují v kombinaci s vodou – tzn. musí se opláchnout. A proč? Tyto přípravky otevřou póry a vyčistí je. Můžete je používat v kombinaci s čistícími kartáčky. V dnešní době existuje široký výběr z několika značek a druhů – Clarisonic, Mary Kay, Clinique, apod. Nakonec osušte pleť ručníkem. TIP: Pokud na obličeji nesnesete tekoucí vodu, můžete přípravek stáhnout malým navlhčeným ručníkem.

cistici-penivy-gel-sensibio-ds-cleansing-gel-200-ml

(Zdroj: google.com)

Bioderma pěnivý čistící gel z řady Sensibio DS+
pripravky_868_big

(Zdroj: google.com)

Mary Kay čistící kartáček s oceněním Asociace českých vizážistů a stylistů za Výrobek roku 2014!

Tonizujte – Tonikum je podstatné pro dočištění pleti. V prvním kroku jsme póry otevřely, ale teď je potřebujeme zavřít. Tonika dočistí, hydratují a navíc uzavřou póry, aby se opět nezanesly. TIP: Tonikum nanášíme na vatový tamponek. Nelekejte se, pokud je tamponek po přejetí po pleti zašpiněný. Tonikum totiž stahuje jiný typ nečistot, než čistící krém.

sett.resize

(Zdroj: google.com)

Ryor – Tonikum pro suchou a citlivou pleť

Sérum – pokud chcete svoji pleť ještě více hýčkat, můžete si dopřát také různá séra. Většina z nich je bohatá na vitamíny, a ty Vaši pleť krásně nastartují a budou ji dodávat to, co potřebuje.mary-kay-set-milagroso-crema-limpiadora-3en1-crema-hidratante-serum-dia-y-noche-6454004z0

(Zdroj: google.com)

Mary Kay – pleťové denní sérum s SPF 30

Hydratujte – I když máte mastnou pleť, potřebujete ji hydratovat. Proto je důležité používat produkty určené pro Váš typ pleti. Hydratace je podstatná pro zpomalení stárnutí pleti a celkový zdravý vzhled pokožky. Při ranní rutině sáhněte nejlépe po krému s SPF.

b4ca55257375b8c8ffc2d176a5cd3d1a(Zdroj: google.com)

La Roche-Posay – Hydratační krém pro citlivou pleť

Okna do duše – Ačkoliv na oční krémy často zapomínáme, jsou důležité. Oční okolí se samo nehydratuje, nemá dostatek mazotoku, nemá mazové žlázy. Kolem očí máme 7x slabší pleť než na zbytku obličeje. A přesto na něj nanášíme korektory, stíny a zatěžujeme ho mimikou. Už chápete proč je oční krém důležitý?

_vyr_1389HV(Zdroj: google.com)

Lambre – vyhlazující oční krém proti vráskám

Chraňte pleť – Báze pod make-up je bezva věc. Jsou silikonové (nebojte se toho pojmu, silikon není nic co by se vpíjelo do pleti a z ucpávání pórů také nemusíte mít strach. Čistíte přeci pleť 2x denně, že?) a nejen že pomáhá make-upu aby déle vydržel, dokonce chrání Vaši pleť. Nečistoty se totiž nedostanou pod silikonový obal pleti a Vaše pleť je tak v bezpečí.

c04b43483785e9758a49f9064dab50c7

(Zdroj: google.com)

Dermacol – vyhlazující báze pod make-up

Večerní péče o pleť

Pokud si osvojíte ranní péči, s tou večerní to půjde ještě snadněji.

Odlíčení – Vždy odličujte oči. Ať nosíte pouze řasenku, nebo celý těžký makeup. Vždy odličujte oči!

01-Micelarni-voda-dvoufazovy-odlicovac-Garnier(Zdroj: google.com)

Garnier – odličovač očního make-upu

Čištění pleti – Večer čistěte pleť stejně jako ráno.

Tonizujte – Tonikum použijte stejné jako ráno.

Sérum – teď se ten nejlepší čas pro noční sérum. Vaše pleť se přes noc regeneruje a sérum tak bude mít správnou příležitost, aby vykonalo svojí práci.

nocni-serum-proti-vraskam-blue-therapy-serum-in-oil-30-ml

(Zdroj: google.com)

Biotherm – noční sérum proti vráskám

 

Hydratace – Můžete použít stejný krém jako používáte ráno, nebo použijte krém přímo určený pro noční péči.

ImgW(Zdroj: google.com)

Eucerin – noční krém

A můžete jít na kutě!

TIP: Hledáte kosmetickou poradkyni? Napište mi a já Vám s radostí pomohu a poradím (jak v pečující, tak v dekorativní kosmetice).

A jak Vy pečujete o pleť? Máte nějaké tipy? Určitě se s nimi podělte do komentářů, udělá nám to obrovskou radost!

Markét (Instagram)

P.S: Tento článek není sponzorován.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

seventy one − sixty nine =