Jana Mei Hrabovská

MORE ISSUES THAN VOGUE

Středa

28

Říjen 2015

ŠAMPONY PRO SUCHOU POKOŽKU HLAVY

Written by , Posted in For Men

Šampony používá každý z nás, ale co když Vás trápí suché lupy a suchá pokožka hlavy? O tom všem bude dnešní článek, který platí jak pro muže, tak pro ženy :-).

Good-mens-hair

Vlasy – můžeme je v podstatě rozdělit na s lupy, nebo bez lupů. Podle toho vybíráme vhodnou kosmetiku. Následuje rozdíl suchých a mastných lupů. A u těch suchých dnes zůstaneme.

TIP: Než začnete sami sobě diagnostikovat vlasy a vybírat přípravky, zeptejte se své kadeřnice/kadeřníka na její/jeho názor a rady. Tím si usnadníte práci.

Ačkoli se mi často mastí vlasy, pokožku hlavy mám relativně suchou a občas i svědivou. Projevuje se to jednoduše – pokud máte na hlavě bílé šupinky (lupy) a při podrbání pokožky hlavy se jich sype víc a víc, trpíte pravděpodobně stejným problémem. Suché lupy nejsou nic příjemného, ale dá se s nimi bojovat. Z osobní zkušenosti vím, že tento problém trápí především muže. Možná špatným výběrem přípravků, možná geneticky,… těžko říct.

Red Hair. Beautiful Woman with Curly Long Hair. High quality image.

Problém může nastat v momentě, kdy na suchou pokožku hlavy používáte “driák” šampon – např. Head&Shoulders. Ty jsou většinou určeny na mastné lupy a snaží se vlas i hlavu vysušovat – aby se tolik nemastily. O něco příjemnější je poté použití přípravků na “citlivou pokožku hlavy”, nebo šampony bez silikonů. Ty sice méně pění, ale jsou k pokožce většinou mírnější – nebo (jak to tak bývá) nedělají vůbec žádnou službu. Za pokus stojí DM drogerie a šampony Balea, které jsou vždy bez silikonů. Jejich cena se pohybuje kolem 30kč.

Pro suché lupy a citlivou pokožku hlavy je vhodná značka BIODERMA a jejich řada Nodé. V čem je tak bezva? Celá tato řada je lehce poznatelná – zeleno/bílý obal. Většina těchto výrobků méně pění a nejsou určeny k dennímu používání. Vždy si přečtěte příbalovou informaci a návod k použití (Pamatujte že není šampon, jako šampon). Já jsem vyzkoušela tuto masku/kůru Nodé DS+.

IMG_2562

Balzám v podstatě nepění a krásně si sedne na pokožku hlavy. Používá se 2x, a to po umytí vlasů šamponem! Nanesete, opláchnete a následně znovu nanášíte a necháte 5minut působit. Parfemace není nejpříjemnější, ale za výsledek to stojí. Lupy zmizí a objeví se zhruba až po několika dnech. Svědění hlavy také odezní. Rozhodně doporučuji vyzkoušet všem z Vás, kteří občas najdou na ramenou popadané lupy. Bioderma funguje!

IMG_2564

Cena: 300-400kč, najdete v lékárnách a na eshopech.

Líbil se Vám článek? Co Vy a suchá pokožka hlavy?

Markét (Instagram)

P.S: Tento článek není sponzorován.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

fifty eight − = fifty two