Jana Mei Hrabovská

MORE ISSUES THAN VOGUE

Pondělí

13

Listopad 2017

Bonjour, Paris

Written by , Posted in Fashion, From My Diary, Inspo

Brasserie, kadeřnictví, crêpes, butik a vintage obchod, butik, a zase vintage obchod. Muži na ulici voní, mají na sobě blazery, pod nimi prošívanou vestu, džíny, kožené polobotky, deštník. Chovají se galantně. Ženy jsou upravené, přesto přirozené. Bonjour, Paris!

Město, který si mě omotá kolem prstu pokaždý, co vkročím na první francouzský špinavý chodník. V tu chvíli dostávám do žil dávku energie, kterou v Čechách sotva pohledám.

Samotná cesta vznikla spontánně, ale s tím nejlepším záměrem. Dvě holky a Dior exhibition. Diora doprovodil Hermés. Pak návštěva butiku Sézane, Galleries Lafayette, Collete, západ slunce na Sacre Coeur, snídaně na Champs-Élysées, coffee break pod Eiffel Tower, procházka kolem Seiny. Město k nám bylo velkorysý, to jsou totiž jen highlights.

Ano. Byla zima, centrum pulsovalo, ledový vítr foukal, nachozené kilometry v nohách, zmokly jsme. Ale… přesto všechno se lidi na sebe častěji usmívali. Spěchali, ale tak nějak… jinak.

Zpětně si říkám, může se tohle všechno prožít za jeden víkend? Může. Vytrhla jsem se z Čech, od stereotypu, od kolotoče práce. A napojila jsem se přesně tam, kam jsem se napojit měla.

Dior & Galeries Lafayette

Dior & Galeries Lafayette

VB & moje poprvé!

Colette

Colette, Chanel a foto výstava Karla Lagerfelda

Interiér butiku Sézane

Hermés exhibition

Hermés exhibition

Grand Palais

Dior

Dior

Mezi námi. Okamžik, kdy jsem si po celém dni prožitém naplno v tempu města a nadšení koupila v místní trafice cestou na hotel francouzský Vogue… Nést tenhle icon fashionread v podpaží a jít uličkami centra? Nádech, výdech, umění, prožitek.

Paris, je t’aime!

Příští destinace: Barcelona.

S láskou,

Jana

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

eight ÷ one =