Jana Mei Hrabovská

MORE ISSUES THAN VOGUE

Čtvrtek

11

Srpen 2016

Je sako na míru dobrá investice?

Written by , Posted in For Men

Před několika dny jsem řešila s klientem otázku. Proč pořizovat sako na míru přes deset, patnáct tisíc, když můžu mít sako z konfekce za dva a půl? V čem je sako na míru dobrá investice? Tak jsem se zamyslela a dávám podnět k diskuzi…

Sako z konfekce bude vždycky o kompromisu ve střihu, barvě, v materiálu. Je z levných materiálů, které jsou hezké na první pohled, ale dlouho nevydrží. Konfekční střih a nazdar. Buď sedí, nebo nesedí. Žádné velké přemýšlení.

Sako na míru je designem podle vlastní chuti a z kvalitních materiálů. Kvalitních – přírodních, které jsou prodyšné, takže zajišťují komfort při nošení a víc vydrží. Takže se nové sako nemusí pořizovat tak často. No a minimálně udělá parádu pokaždé, když se oblékne. Tečka.

Osobně vidím největší úskalí v konfekčních střizích a materiálech. Málokdy se stane, že by měl muž natolik stejnou postavu jako právě daný konfekční střih, takže pak vidíme příliš dlouhá saka na mužích nízké postavy, celkově široké rukávy, nebo pnutí přes břicho. A to jsou detaily, které jsou vidět víc, než si člověk chce připustit.

Já to vždycky přirovnávám k volbě auta. Stačí mi ojeté auto, kde je riziko brzké opravy, nebo chci nové, aby mi vyhovovalo po všech stránkách a vydrželo několik let?

a5d1bcd10cade3125b78bb001a72b064zdroj obr. Pinterest

 

Máte se sakem na míru zkušenost? Nebo upřednostňujete konfekci? A co vás k rozhodnutí nákupu vede?

xox,

Jana

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

eighty one + = eighty three