Jana Mei Hrabovská

MORE ISSUES THAN VOGUE

Čtvrtek

26

Únor 2015

PLESOVÁ ETIKETA: Jak se chovat na parketě

Written by , Posted in Plesová sezóna

“Na plese je důležitý nejen tanec samotný, ale také to, jak se k sobě pár navzájem chováPřed tím, než pár vstoupí na parket, vyzve pán dámu k tanci tím, že jí pomůže ze židle. Dáma si ráda nechá pomoci.
Pán dámě nabídne pravé rámě a společně vykročí k parketu. Je třeba dbát na to, abychom se mezi ostatními tancechtivými lidmi v pořádku a elegantně prokličkovali na parket, proto zvolte vhodné tempo chůze. Není nic horšího, než si samým nadšením prorážet cestu na parket jako nezabržděný buldozer.
Jakmile pár vstoupíme na parket, pokusí se pán najít volnější místo, kam dovede dámu. Pár se postaví do tanečního držení dle tance, který se právě tančí. Při tanci můžeme v páru komunikovat, je však třeba mít na paměti, že při tanci se hlavně tančí, proto se nepouštějmě do obsáhlejších debat.
Pán při tanci myslí především na to, aby držel rytmus a nebyl postrachem pro ostatní taneční páry. Po skončení písně nezapomeneme zatleskat kapele. Pán se zeptá dámy, zda si chce zatančit další tanec. Pokud ne, nabídne dámě pravé rámě a klidnou chůzí pár odchází směrem k místu dámy. Pán i dáma si navzájem poděkují za tanec, pán pomůže dámě usadit se.” 
shrnuje etiketu chování na plese majitel tanečního studia Grazia, tanečník, Pavel Mráz.

Za sebe dodávám, že věnovat čas výběru těch pravých šatů a účesu skutečně má cenu! Já děkuji české návrhářce Mirce Talavaškové za to, že jsem ve videu měla možnost mít na sobě právě šaty z její dílny. Už jiné nechci. Zvolíte-li totiž šaty, které přesně sednou Vaší osobnosti a postavě, tak se budete cítit jako královna! A že vím, o čem mluvím :-).
Styl účesu jsme zvolily s Markétkou v salonu Le Papillon podle stylu šatů, přičemž kreativitu jsem nechala na ní. A kdo čte blog pravidelně, ví, že má možnost navštívit salon se speciální slevou ;-).

A ještě jednou v kostce:

Outfit Pavel: frak šitý na míru

Outfit Jana: šaty Mirka Talavašková (k zakoupení přímo u návrhářky) / vlasy – salon Le Papillon / taneční boty – Supadance 

 

 

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

ninety ÷ = ten