Jana Mei Hrabovská

MORE ISSUES THAN VOGUE

Neděle

7

Listopad 2021

Jak být chic za pár korun

Written by , Posted in Fashion

Outfit na fotkách je seskládaný z basic kousků mého šatníku a jde o outfit za pár korun, přestože pořizovací ceny na první pohled nízké nejsou.

Černý kabát je konfekční, oslovil mě složením (vlna & přírodní podšívka) a zavinovacím střihem, který se přizpůsobuje rostoucímu bříšku a bude fungovat i bez něj. Když řeším kabáty s klienty, často začínají s tím, že černý kabát chtějí, protože je to taková jistota v šatníku. Ale není tomu tak. Zaprvé ne každému černá v šatníku slouží a na denní nošení je vhodná, z praktické stránky – chytá se na něj každý smítko, takže odchlupovač musí být pořád po ruce. Tím, že jsem v oboru denně, tak mě tyhle věci nijak neomezují.

Krémový svetřík je z takové naší sdílené sbírky – sdíleného šatníku s mojí kamarádkou. Jí se nelíbily původní knoflíky a nějak jí svetr přestal bavit. Já jsem svetrová a v těhotenství krémovou barvu vyhledávám. Koupila jsem nové knoflíky, vyměnila je a kardigan dělá službu dál. Až mě svetr přestane bavit, buď jej kamarádce vrátím, nebo svetr pošleme do oběhu dál.

Džíny jsou těhotenské a koupené z druhé ruky. Vlastně tyhle džíny jsou v šatníku spolu s černými punčocháčemi jediným těhotenským oblečením, které jsem si pořídila (koneckonců o oblíkání v těhotenství jsme se bavili tady). Tričko je klasického střihu z udržitelné konfekce pořizované v objednávce s džínovými šaty naráz. Čelenka z kašmíru je nová a naprostá láska. Božsky hřeje a je úžasně skladná do sebemenší kabelky (tahle je z druhé ruky).

Jestli chci jít na nákup oblečení opravdu ekonomicky, tak to udělám jedině tím, že vždycky – vždycky – vždycky si před koupí spočítám, jak často chci danej kousek nosit (a jestli mám doma k čemu). Samotný zdroj nákupu – sekáč, konfekce, designér, zahraničí – mě nespasí, když budu nakupovat impulsivně a ve velkém množství bez velký úvahy předem.

Zajímá mě, jaký způsob nákupu vyhovuje vám? Dejte mi vědět.

Jana

P.S. Ahoj, devátý měsíci!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

twenty five − = twenty three