Jana Mei Hrabovská

MORE ISSUES THAN VOGUE

Středa

12

Listopad 2014

Jaké šaty zvolit na věneček?

Written by , Posted in Fashion

ballroom_01_blog

Taneční kurzy jsou v plném proudu a většinu účastníků čeká velké finále. U nás v rodině to není jinak, rozhodla jsem se proto přispět návodem i pro ostatní slečny. Tak tedy, jaké šaty zvolit na závěrečnou taneční lekci, věneček?

Na co je důležité myslet

  • Jedná se o společenskou událost. Je proto vhodné místo minišatů volit šaty s délkou na zem.
  • V šatech budete tančit. Ne se procházet po mole. Proto šaty oblíbeného “dortového” typu nejsou šťastná volba. Garantuji vám, když vyberete šaty jednoduššího střihu a zvolíte vhodné doplňky a účes, budete za princeznu daleko víc.
  • Pozor na extrémy. Upnuté šaty až na zem vám moc pohybu neumožní. Ideální jsou šaty se splývavou sukní nebo rozparkem.

asos_white_dress3
Asos, 93 eur

  • Vrchní díl šatů může být zdobený – slečny s menším poprsím si mohou dovolit řasení, slečny s tvary si mohou užít krajku, zdobení např. korálky, nebo jen zajímavým střihem vrchního dílu. Pozor na šaty bez ramínek. V párovém držení je to velký risk. A to nemluvím o vykukujícím zapínání podprsenky.

mango_dress2
Mango.com, 1799 Kč

  • Barva šatů. Z mého průzkumu vyplynulo, že každá taneční škola má svá pravidla. U některé školy můžete mít libovolnou barvu, jiná doporučuje bílou. Měli by vám to během kurzu říct. A nezoufejte, každá barva má tolik odstínů, že se vždycky najde ten pravý.

zoot_saty_lososZoot.cz, 1629 Kč

  • Vlasy. Rozpuštěné vlasy jsou krásné. Ale když tančíte, navíc ve vydýchaném sálu, rozhodně doporučuji vlasy sepnout. Jestli culík, copánek, drdol… Zvolte takovou variantu, která doplní střih šatů. Krásné účesy vám vykouzlí v kadeřnictví Le Papillon!

hair_lepapillon2
účes via Le Papillon

  • Boty jsou snad jasné. Na podpatku, ideálně pak přímo taneční, protože střevíčky na běžné nošení přeci jen na parketu kloužou. Barva tělová (může být i k bílým šatům), popřípadě černá, stříbrná, zlatá… Záleží na barvě šatů.

Heller Dance, 1690 Kč

Kde nakoupit:

  1. e-shop Asos – poštovné je zdarma po celém světě, dodací lhůta cca 7-10 dní. Když vám nebudou, jednoduše pošlete díky předvyplněném formuláři zpět a vrátí vám bez problému peníze.
  2. e-shop Mango.com. Kdo má do Prahy daleko, může objednat on-line.
  3. e-shop Zoot. Šaty si můžete nechat doručit do Zoot výdejen, kde si je před zaplacením můžete vyzkoušet.

kolaz_saty
1. Asos.com, 15 eur, 2. Asos.com, po slevě 36 eur, 3. Asos.com, po slevě 50 eur

Vlastní velikosti vždy porovnejte s konkrétní velikostní tabulkou. Pokud by byla potřeba šaty zkrátit, o to se postará jakákoliv švadlena. V Plzni mohu doporučit Danu Markovou.

kolaz_saty2
4. Zoot.cz, 1099 Kč, 5. Zoot.cz, 1299 Kč

 

A když nechcete kupovat vlastní?

Tak jsou řešením půjčovny. Výběr je v dnešní době široký. V Plzni mohu doporučit salón Nathaliase kterým pro vás chystáme soutěž! Sledujte blog dál a nic vám neuteče.

Přeji šťastnou volbu!

A pokud máte dotazy, nechte mi v komentáři vzkaz.

 

zdroj pic: google pics, asos.com, mango.com, zoot.cz, salon Le Papillon

 

3 Comments

  1. Julie
  2. Martin
  3. Ivana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

− five = one